Medialle

FiBAN on Suomen johtava asiantuntija bisnesenkelitoimintaan liittyen. Tarjoamme median käyttöön laajan datamme ja näkemyksemme suomalaisesta enkelisijoitustoiminnasta.

Ota yhteyttä


Tiina Laisi-Puheloinen, toimitusjohtaja
+358 40 750 7417
tiina.laisi-puheloinen(a)fiban.org

Suomen bisnesenkeliverkosto FiBAN

Finnish Business Angels Network (FiBAN) on yksi Euroopan suurimmista ja aktiivisimmista bisnesenkeliverkostoista, johon kuuluu yli 650 hyväksyttyä sijoittajajäsentä. Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoittamista listaamattomiin kasvuyrityksiin sekä kasvattaa ja kehittää yksityisten sijoittajien ammattikuntaa. FiBAN kuuluu Euroopan bisnesenkeleiden verkostoon (European Business Angels Network EBAN), joka on valinnut FiBANin vuoden parhaaksi bisnesenkeliverkostoksi vuosina 2012 ja 2014. FiBANille myönnettiin Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto vuonna 2017.

Bisnesenkelit ovat yksityishenkilöitä, jotka sijoittavat henkilökohtaista varallisuuttaan korkean kasvupotentiaalin startupeihin. Vastineeksi he yleensä saavat osuuden kohdeyrityksen osakekannasta. Bisnesenkelit tuovat kohdeyritykseen omaa osaamispääomaansa sekä henkilökohtaisen kontaktiverkostonsa. Tyypillisesti bisnesenkelit sijoittavat kohdeyritykseen alkuvaiheissa ja tarjoavat samalla ohjausta liiketoiminnan kehittämiseen. Bisnesenkelit ovat avaintekijöitä korkean kasvun yrityksiä luodessa, jotka puolestaan ovat avainasemassa alueellisen talouden kehittymisessä.

Logoja

Lataa FiBANin logo eri formaateissa. Lataa tästä.

Kuvia

Kuvia FiBANin toimitusjohtajasta, puheenjohtajasta, sekä hallituksesta. Lataa tästä.

Dataa ja infograafeja

Täältä löydät tietoa enkelisijoittamisesta Suomessa. Lataa tästä.

Tiedotteet