page-header

Medialle

FiBAN on Suomen johtava asiantuntija bisnesenkelitoimintaan liittyen. Tarjoamme median käyttöön laajan datamme ja näkemyksemme suomalaisesta enkelisijoitustoiminnasta.

Aineistoa medialle
Mikä on suomen bisnesenkeliverkosto FiBAN?

Finnish Business Angels Network (FiBAN) on yksi Euroopan suurimmista ja aktiivisimmista bisnesenkeliverkostoista, johon kuuluu yli 600 hyväksyttyä sijoittajajäsentä. Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoittamista listaamattomiin kasvuyrityksiin sekä kasvattaa ja kehittää yksityisten sijoittajien ammattikuntaa. FiBAN kuuluu Euroopan bisnesenkeleiden verkostoon (European Business Angels Network EBAN), joka on valinnut FiBANin vuoden parhaaksi bisnesenkeliverkostoksi vuosina 2012 ja 2014. FiBANille myönnettiin Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto vuonna 2017.

Mikä on bisnesenkeli?

Bisnesenkelit ovat yksityishenkilöitä, jotka sijoittavat henkilökohtaista varallisuuttaan korkean kasvupotentiaalin startupeihin. Vastineeksi he yleensä saavat osuuden kohdeyrityksen osakekannasta. Bisnesenkelit tuovat kohdeyritykseen omaa osaamispääomaansa sekä henkilökohtaisen kontaktiverkostonsa. Tyypillisesti bisnesenkelit sijoittavat kohdeyritykseen alkuvaiheissa ja tarjoavat samalla ohjausta liiketoiminnan kehittämiseen. Bisnesenkelit ovat avaintekijöitä korkean kasvun yrityksiä luodessa, jotka puolestaan ovat avainasemassa alueellisen talouden kehittymisessä.

Ota yhteyttä
Lehdistötiedotteet
Tiedote: Nato-jäsenyys herätti startupit ja sijoittajat – 100 000 euron sijoitusmahdollisuus pitchaustapahtumassa

Riihimäellä MaanpuolustusAreenan ja Kansainvälisten Erämessujen yhteydessä järjestetään 7.6. Pitch Finland DefSec, jossa...

Read more
Press release: 30% decrease in angel investments and increase in bankruptcies

The Finnish Business Angels Network (FiBAN) reports a significant decline in angel...

Read more
Suomeen ensimmäinen kanssasijoitusrahasto

Pääomasijoitusyhtiö Innovestor ja Business Finland Venture Capital lanseeraavat uuden kanssasijoitusrahaston Suomeen. Tämä...

Read more
Back to top of page