Medialle

Tältä sivulta löydät materiaalia tukemaan viestintää FiBANista ja bisnesenkeliaktiivisuudesta Suomessa.

Tervetuloa FiBANin mediasivulle!

Tältä sivulta löytyy:

  • Lyhyt kuvaus FiBANista ja bisnesenkeleistä
  • FiBANin logo, kuvia ja grafiikkaa
  • Hyödyllisiä linkkejä FiBANin julkaisuihin, tutkimuksiin, sosiaalisen median kanaviin ja uutiskirjeeseen

Mikäli asiasi koskee syvällisempää tietoa, haastattelupyyntöjä ja tai muuta tietoa joka ei ole saatavilla tällä sivulla, otathan yhteyttä viestintäkoordinaattoriimme Wasim Al-Nasser: wasim(at)fiban.org

Suomen bisnesenkeliverkosto FiBAN

Finnish Business Angels Network (FiBAN) on suomalainen, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoittamista listaamattomiin kasvuyrityksiin. Suomen bisnesenkeliverkoston t​oiminnan tarkoituksena on kasvattaa ja kehittää yksityisten sijoittajien ammattikuntaa. FiBAN on yksi Euroopan suurimmista ja aktiivisimmista bisnesenkeliverkostoista, johon kuuluu yli 650 hyväksyttyä sijoittajajäsentä. FiBAN kuuluu Euroopan bisnesenkeleiden verkostoon European Business Angels Network (EBAN), joka on valinnut FiBANin vuoden parhaaksi bisnesenkeliverkostoksi vuosina 2012 ja 2014. FiBANille myönnettiin Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto vuonna 2017.

Bisnesenkelit ovat yksityishenkilöitä, jotka sijoittavat henkilökohtaista varallisuuttaan korkean kasvupotentiaalin startupeihin. Yleensä vastineeksi he saavat osuuden kohdeyrityksen osakekannasta. Bisnesenkelit tuovat kohdeyritykseen omaa osaamispääomaansa, sekä mahdollistavat henkilökohtaisen kontaktiverkostonsa hyödyntämisen. Tyypillisesti bisnesenkelit sijoittavat kohdeyrityksen alkuvaiheissa ja tarjoavat samalla ohjausta liiketoiminnan kehittämiseen. Bisnesenkelit ovat avainpelaajia korkean kasvun yrityksiä luodessa, jotka puolestaan ovat avainasemassa alueellisen talouden kehittymisessä.

FiBAN SOMEssa

Seuraa sosiaalisen median tiliämme FiBANorg Twitterissä, LinkedIn:ssä, Facebookissa ja Instagramissa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

FiBAN-Logo

Lataa FiBANin virallinen logo eri formaateissa.

FiBAN-uutiset

Pysy ajan tasalla nopeatempoisessa startup-sijoittamisen maailmassa ja seuraa FiBANin uutisia, blogea ja tiedotteita sivulla www.fiban.org/news.

FiBAN-uutiskirje

Liity FIBANin uutiskirjeelle ja saat koosteen tärkeimmistä uutisistamme ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi kerran kuussa.

FiBAN-tutkimus

Laadukkaiden tutkimusten ja analyysien avulla pyrimme tarjoamaan arvokasta ja ainutlaatuista tietoa koko startup-ekosysteemille.

FiBANin kuvia

Näitä FiBANin kuvia voit vapaasti käyttää sopivissa yhteyksissä ja olemme iloisia jos niistä on sinulle hyötyä! Huomioithan, että kuvalähde on mainittu asianmukaisesti (Kuva: FiBAN).

FiBANin grafiikka

Näitä FiBANin grafiikoita voit vapaasti käyttää sopivissa yhteyksissä ja olemme iloisia jos niistä on sinulle hyötyä! Huomioithan, että kuvalähde on mainittu asianmukaisesti (Lähde: FiBAN).

Startup investing landscape in Finland by FiBAN and Finnish Venture Capital Association

(Available in English)
Learn the key facts about the Startup Investing Landscape in Finland in a flash or eyes! The success of the vibrant and multifaceted startup ecosystem in Finland is based on joined efforts by startups, business angels, VCs, and man other players. The role of private funding is vital to startups in the path of becoming the next big success story. Together with our friends at Pääomasijoittajat ry (Finnish Venture Capital Association), we have composed an infographic about the Finnish startup ecosystem and its special funding features.