FiBAN 10/06/2024

100 000 euron sijoitus Dobbelgängerille: “Erittäin hienoa teknologiaa”

Kuva: FiBAN ry. Riihimäellä järjestetyn Pitch Finland DefSec -kisan voitti Dobbelgänger Oy, joka on lähtöisin VTT:n yrityskiihdyttämöstä. Kuvassa: FiBANin toimitusjohtaja Tiina Laisi-Puheloinen, FiBANin Deal Flow Manager Miikka Miettinen, Jan-Erik Saarinen, enkelisijoittaja Juha Miettinen, Dobbelgängerin toimitusjohtaja Terho Kokoluoma, sotatalouspäällikkö kenraalimajuri Mikko Heiskanen, Evli Growth Partnersin ja FiBANin perustaja Riku Asikainen, Riihimäen kaupungin teknologia- ja innovaatiojohtaja Teemu Seppälä ja Nato Innovation Fundin Thosten Claus.

Riihimäellä 7.6. järjestetyn Pitch Finland DefSec -startup-kisan voittajaksi on valittu Dobbelgänger, joka on kehitetty VTT:n kiihdyttämöohjelmassa. Yritys voitti 100 000 euron sijoituksen enkeli- ja pääomasijoittajista koostuvasta ryhmältä. Dobbelgänger on kehittänyt kevyitä ja helposti koottavia harhautusvälineitä, jotka pystyvät jäljittelemään esimerkiksi lämpö- ja tutkaominaisuuksia. Myös kuusi muuta finalistia vakuuttivat enkelisijoittajat.

Tuotekehitystä yhdessä Puolustusvoimien kanssa

Dobbelgänger on tehnyt yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa jo pitkään ja teknologiaa pidetään mullistavana. Puolustus- ja sijoitusalan konkareista koostuva tuomaristo kommentoi voittajavalintaa kehuen.

“Dobbelgänger on rakentanut erittäin hienoa teknologiaa. Tuotekehitystä tehty alusta asti yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Kaikki rakenteet voidaan esimerkiksi kasata ilman työkaluja. Toimitusjohtajan yleisosaaminen ja toiminta-asenne ovat myös todella vakuuttavia,” tuomariston jäsen ja kisan järjestäjiin kuuluva FiBANin toimitusjohtaja Tiina Laisi-Puheloinen tiivistää.

Muut kuusi finalistia ovat yritykset MarshallAI, ReLoc, AirHUD, PictM Technologies Oy, Spectacular AI, ja Wayren. ReLocin taustayhtiö Gim Robotics on tähän saakka ainoa suomalainen yritys, joka on valittu Naton DIANA-kiihdyttämöön.

Kisan tuomareina toimivat Nato Innovation Fundin vetäjä ja sijoittaja Thorsten Claus, sotatalouspäällikkö kenraalimajuri Mikko Heiskanen, Evli Growth Partnersin ja FiBANin perustaja Riku Asikainen, Double Tap Investmentin Jan-Erik Saarinen, Riihimäen kaupungin teknologia- ja innovaatiojohtaja Teemu Seppälä sekä FiBANin toimitusjohtaja Tiina Laisi-Puheloinen.

Pitch Finland DefSec -startup-kilpailusta

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat FiBAN (Finnish Business Angels Network ry), Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) VTT (Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy​), Business Finland, Riihimäen kaupunki, Define Finland, Digital Defense Ecosystem, FVCA – Pääomasijoittajat ry ja Kyberala ry. Tapahtuma järjestettiin osana EU-rahoitteista Connect2Scale -hanketta sekä Riihimäen kaupungin vetämää Define -hanketta Kansainvälisten Erämessujen yhteydessä Riihimäellä. Vastaava uusi puolustusalan pitchaus-tapahtuma on tulossa syksyllä 2024.

Pitchaus-tilaisuuden tuomareina toimivat Nato Innovation Fundin vetäjä ja sijoittaja Thorsten Claus, Lifeline Venturesin Timo Ahopelto, sotatalouspäällikkö kenraalimajuri Mikko Heiskanen, Evli Growth Partnersin ja FiBANin perustaja Riku Asikainen, Riihimäen kaupungin teknologia- ja innovaatiojohtaja Teemu Seppälä sekä FiBANin toimitusjohtaja Tiina Laisi-Puheloinen.

Lisätietoja

Tiina Laisi-Puheloinen

Toimitusjohtaja, Finnish Business Angels Network (FiBAN)

email: tiina.laisi-puheloinen@fiban.org

Lue myös: “Puolustus- ja turvallisuusalan startupit tarvitsevat kasvulle rahoituskanavat”

 

  • Dobbelgänger Oy won the Pitch Finland DefSec competition and a 100 000 euro investment

    Dobbelgänger Oy voitti Pitch FInland Defsec -kisan Riihimäen MaanpuolustusAreenassa.

Back to top of page