Finnish Business Angels Network (FiBAN ry) haastaa kansanedustajat keskusteluun Suomen talouskasvun edellytyksistä ja enkelisijoittamisen merkityksestä kasvuyritysten elinvoimaisuuden takaamisessa 14.2. klo 13.30-15.30 Eduskunnan Kansalaisinfossa järjestettävässä vaalitentissä.

Tilaisuus lähetetään livelähetyksenä FiBANin LinkedIn-sivuilla, jossa yleisö voi esittää kysymyksiä kansanedustajille ja puhujille.

Jokainen investoitu miljoona synnyttää noin 19 työpaikkaa

FiBAN ry:n 10 vuoden olemassaolon aikana bisnesenkelit ovat sijoittaneet lähes 400 miljoonaa euroa yksityisiä varoja yli 1700 yritykseen Suomessa ja maailmalla. Jokaista enkelisijoittajien investoimaa miljoonaa euroa kohden lasketaan syntyvän 19 uutta työpaikkaa.

14.2. Eduskunnan Kansalaisinfon tapahtumassa keskustellaan suomalaisten kasvuyritysten tilasta, yrittäjiin vaikuttavista tekijöistä sekä tavoista, joilla FiBAN ry jäsenineen pyrkii edistämään Suomen kilpailukykyä enkelisijoitustoiminnan kautta.

Tilaisuudessa puhujina ovat tekniikan tohtori ja enkelisijoittaja Ainomaija Haarla, opetuspelikehittäjä Peter Vesterbacka sekä lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatushanke Pikkuyrittäjät.

Tilaisuudessa jokaiselle puolueen edustajalle on varattu aikaa vastata lyhyesti kysymykseen pitchaus-hengessä, millä keinoin Suomesta voidaan tehdä parempi paikka enkelisijoittajille. 

Kansanedustajista puhujina tilaisuudessa ovat muun muassa Mari Holopainen (Vihreät), Sanni Grahn-Laasonen (Kokoomus), Riitta Mäkinen (SDP) Riikka Pakarinen (Keskusta), Joakim Strand (RKP), Veikko Vallin (PS), Mikko Lintunen (Liike Nyt) sekä Peter Östman (KD).

Tilaisuuden juontaa FiBANin hallituksen jäsen ja toimittaja Eljas Repo.

Ratkaisuja osaajapulaan ja yksityiset varat kasvun moottoreiksi

FiBAN ry:n keskeiset hallitusohjelmatavoitteet kohdistuvat innovaatioiden, koulutetun työvoiman ja Suomen kansainvälisen houkuttelevuuden takaamiseen, Suomen BKT:n kasvuun sekä digitalisaatio- ja yrittäjyystaitojen kehittämiseen.

1. Vahva ja elinvoimainen enkelisijoittajien joukko takaa, että Suomessa kehittyy laadukkaita yrityksiä ja Suomeen syntyy uusia, pysyviä työpaikkoja. Suomen on vastattava osaajapulaan ja aivovuotoon, jotta Suomessa riittää hyviä yrityksiä, osaavaa työvoimaa sekä mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. 

2. Yksityinen startup-sijoittaminen tulee tehdä kiinnostavaksi ja kannattavaksi. Suomessa tulisi luoda työkaluja siihen, että ulkomailla asuvat haluavat jatkossakin sijoittaa Suomeen, ja että Suomi pysyy heille kiinnostavana pääomien sijoituspaikkana. Verotuksen tulisi olla kasvuun ja sijoittumiseen kannustavaa, eikä sen tulisi lisätä epävarmuutta, kaksinkertaisen verotuksen riskiä tai ohjata perustamaan yrityksiä ulkomaille.

Lue lisää FiBAN ry:n hallitusohjelmatavoitteista FiBANin sivuilla.

Osallistu livetapahtumaan FiBANin LinkedIn-kanavan kautta 14.2. klo 13.30-15.30. Osallistuminen edellyttää palveluun kirjautumista.