Idearace on LAB Business Millin ja LUT Entrepreneurship Societyn järjestämä startup-kilpailu

Lappeenrannassa järjestettävä Idearace -liikeideakilpailu on vakiinnuttanut aseman tunnettuna valtakunnallisena tapahtumana, joka nostaa esiin yrittäjien, yksityishenkilöiden sekä opiskelijoiden innovatiivisimmat liikeideat. Kilpailun finaalitilaisuudessa myyntipuheet tulee olla viimeistelyjä ja täydelliseksi hiottuja, kun finalisteilla on kolme minuuttia aikaa vakuuttaa tuomaristo sekä yleisö. Voittajat palkitaan 5000 eurolla, mutta kaikki finalistit menestyvät. Liikeideat eivät jää ainoastaan ideatasolle vaan vuosien mittaan monet tiimit ja yritykset ovat kilpailun jälkeen ottaneet ison harppauksen eteenpäin muun muassa rahoituksen suhteen. 

Idearace kokoaa innovatiivisimmat liikeideat yhteen

Idearace 2024 finaalitilaisuus järjestetään torstaina 18.4. Lappeenrannan kaupunginteatterilla. Kilpailuun haki tänä keväänä yhteensä 45 tiimiä laadukkailla liikeideoillaan. Finaliiin valikoitui näistä 12 parasta, kuusi kumpaankin kilpailuluokkaan (open & student). Tänä vuonna opiskelijaluokka oli ensimmäistä kertaa avoin kaikille opiskelijoille paikkakunnasta riippumatta. Lisäksi merkittävää open-luokan hakemuksissa oli, että hakijoiden joukossa oli muualla, jopa ulkomailla, sijaitsevia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita sijoittumaan Etelä-Karjalan alueelle ja Suomeen. 

Toimijat Idearacen takana: Business Mill ja LUT Entrepreneurship Society

Idearace on Business Millin ja LUT Entrepreneurship Society ry:n (LUTES) yhteistyönä toteuttama kokonaisuus. Business Mill on LAB-ammattikorkeakoulun yrityshautomo, joka toimii Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella. LUTES on LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö kasvuyrittäjyyden tukemiseen. Molemmilla toimijoilla on yhteinen iso tavoite: saada mahdollisimman paljon kasvuyrityksiä syntymään alueelle!

Etelä-Karjalan yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemi kasvaa ja kehittyy

Business Mill -yrityshautomo on toiminut Lappeenrannan LUT-yliopiston sekä LAB-ammattikorkeakoulun kampuskeskittymässä lokakuusta 2018. Yrityshautomon tavoitteena, että alueelle syntyy uusia kasvuyrityksiä sekä olemassa olevat alueen yritykset kehittäisivät uutta liiketoimintaa. Business Millin kohderyhmänä ovat opiskelijoiden lisäksi alueen mikroyritykset sekä kasvuyrittäjyydestä haaveilevat yksityishenkilöt. 

LUTES järjestää tällä hetkellä hyvin aktiivisesti erilaisia yrittäjyyteen aktivoivia tapahtumia opiskelijoille. Massa kasvaa ja opiskelijalähtöisten startupien potentiaali Lappeenrannassa on rajatonta. ES-järjestöistä LUTES on tällä hetkellä Suomen toiseksi suurin, heti AaltoES:n jälkeen. Rahoitushakukelpoisia yrityksiä nousee yhä enemmän  ja tarve eri rahoituslähteille kasvaa. 

Yrittäjyysekosysteemin palaset ovat nyt kasassa ja potentiaali on mitattavissa tulevien vuosien aikana. Erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden aktivointi, erilaisten opintojaksojen hyödyntäminen sekä yrittäjyyteen liittyvien opintosuuntien entistä vahvempi ekosysteemiin liittäminen tulee tuottamaan varmasti tuloksia. Etelä-Karjala kannattaa pitää mielessä, kun puhutaan tulevaisuuden kasvuyrityksistä! 

Lisätietoja tapahtumasta.

Tutustu viime vuoden tapahtuman tunnelmiin katsomalla video.